Medveten: Svara bara på frågor

Hur får man till meningsfulla konversationer? Enkelt: Skippa kallpratet och fråga, fråga, fråga. Försök att inte ta över konversationen utan lyssna bara. En enkel regel är att enbart svara när någon frågar dig en fråga, inte avbryta en konversation genom att försöka ge råd eller egna erfarenheter i ämnet.
Det finns alltid följdfrågor till allt - Vad jobbar du med? Brinner du för det? Vad brinner du för annars? Varför kom du in på denna banan? Hur känner du för det? Vad skulle du annars göra om det inte blivit detta jobb? etc.
 
Detta är faktiskt ganska intressant test för att se hur människor agerar och vad de vill ha från dig.
 
Jag ställer ofta frågor för jag är generellt sätt intresserad av människor. Jag vill veta vilka dom är och vad dom brinner för, kategorisera in dom i min egen lilla värld av människor med liknande tankesätt.
En gång frågade jag några nya bekantskaper hundratalsfrågor utan att de frågade tillbaka, förutom när en utav killarna i gruppen plötsligt sken upp och frågade "du då, är du singel!?" - det visade ganska enkelt vad han var intresserad av, inte vem jag var, hur jag tänker, vad jag brinner för utan bara om jag var tillgänglig. 

Vi är för egocentriska idag och har en tendens att bara tala om oss själva, till och med tänka på vad vi ska säga istället för att lyssna och jag avskyr det. Därför ställer jag mig emot detta genom att enbart svara på frågor, inte tala om mig själv (förutom till mina närmaste dvs.). För bara för att jag inte säger det högt till en främling, betyder det såklart inte att det inte är sant eller aldrig har hänt. Du vet sanningen och det är inte din uppgift att skyffla över allt om dig på andra om de inte är intresserade utav det.
 
Fråga och svara på de frågor du får tillbaka - det enligt mig skapar de bästa konversationerna!
 
 
Självmedveten | Frågor | |
Upp