Medveten: Vad utstrålar dina klädval?

Kläderna du väljer att sätta på dig är ibland ett känsligt ämne. Vissa lägger mer tid på sina klädval och andra mindre. Men sanningen är att dina kläder säger någonting om dig, även om jag inte tänker uttala mig om "att det inte borde vara så".
 
Om du ser en person med en kostym får du en uppfattning som skiljer sig från någon som har en sliten Nirvana t-shit. Det är inge fel med det, och du kan vara hur fördomsfri som helst, men en viss uppfattning får du, först när du väl talar med personen kan du få en uppfattning om personligheten, men den första intrycket eller uppfattningen av en person startar alltså långt innan den första konversationen.
Detta kan självklart variera i grad, vissa tänker mer och vissa andra tänker mindre på kläderna i sig.
 
När jag träffar en leverantör som jag ska förhandla stora summor med och förklara vår verksamhetsutveckling för första gången vill jag ha vissa kläder på mig, gärna kavaj som jag trivs i. men när jag träffar vänner och diskuterar  pengar, lycka, mening och kärlek kan jag ibland känna mig som en hycklare när jag säger att "pengar och karriär inte spelar någon roll" när jag sitter där i min kavaj och utstrålar en klassisk karriärsklättrare som just tjänat ihop och köpts sin första lägenhet för miljonbelopp. Däremot är det en fin balans och jag tror på att hitta en personlig stil som man enkelt kan finslipa detaljer för specifika tillfällen. Målet är att ha en stil som passar i alla lägen, en stil som representerar dig själv så pass bra att du stolt kan bära den oavsett tillfällen och på så sätt bli säkrare.
 
Jag tror även att för stor variation i sin stil kan skapa förvirring. Jag minns en kollega på en arbetsplats som på arbetet var prydligt klädd, riktigt fin stil, som frågade ut mig på dejt. Jag svarade ja, men fick mig en smärre chock när han på lördagen kom i en helt annorlunda stil, och då menar jag helt annorlunda, mot vad han klädde sig på arbetet. Detta gjorde nästan så jag kände mig lurad, lever han dubbelliv kommer jag ihåg att jag tänkte.
Självklart har vissa arbeten klädkod, men förhoppnignsvis går ditt arbete hand i hand med din personlighet så det på något sätt också stämmer överrens med dina preferenser, eller?
Det kan vi ta en annan gång...
 
Ett bra citat att tänka på tycker jag är just "Bär kläderna för jobbet du vill ha, inte jobbet du har"
 
Jag tycker i alla fall att det är viktigt att tänka aktivt: Vad säger mina kläder om mig? Speglar dem den helhet av mig som jag önskar att förmedla? 
Självmedveten | Kläder | |
Upp