Medveten: Mejla med god ton

Sociala medier i all ära, och är värdig många inlägg, men nu ska vi tala om mejl. Någonting som är känsligt för många och när jag var ny inom management förstod jag mig inte riktigt på hur man skulle bete sig inom mejlande.
Jag har alltid velat ha en avslappnad känsla men hård vid behov. Därför mejlar jag ofta namngivet, exempelvis "Hej Jacob" när jag börjar ett mejl, vilket kan ge mottagaren en bra känsla då jag memorerat namnet på avsändaren och inte bara hafsat igenom mejlet snabbt.
Jag mejlar även snabbt tillbaka även om jag inte kan ge besked, exempelvis "Jag återkommer när jag vet mer" etc. för att ge en betryggande känsla att jag mottagit mejlet och jobbar på att återkomma. Tänk själva om ni beställer någonting men inte får en orderbekräftelse? När skulle ni ge upp och mejla kundtjänst för att "dubbelkolla" att de mottagit beställningen?
Jag brukar även hålla tonfallet i mejlet relativt neutralt vilket jag då menar att jag ofta undviker smajlgubbar eller skämt då det lätt kan verka oprofessionellt eller kanske inte förstås om det inte är en väldigt nära vän.
Jag försöker ha ett sakligt språk, men är också noga med att inte stressa ihop ett svar då det lätt kan framstå otrevligt, "återkommer. /A" känns inte lika varmt och ger inte lika bra vibbar som svaret: "Hej Jacob, tack för din input, Jag kollar upp detta och återkommer till dig så fort jag fått svar, ha en trevlig måndag! Mvh Amanda"
 
Hur mycket tankeverksamhet brukar du lägga ned på att formulera dina mejl?


(null)

Självmedveten | Mejl | |
Upp