Influenser: Alain De Botton

Jag har just läst klart en av mina favoritfilosofer (om man nu kan få kalla honom för det) Alain De Botton's senaste bok "kärlekens väg", vilket var, enligt mina förväntningar, en fantastisk bok som speglar den bild av Alain som jag haft sedan tidigare.
 
Alain är en mycket vältalig och pedagogisk författare samt föreläsare/talare och jag uppskattar nästintill alla hans verk så här långt. även om jag inte läst alla hans böcker kan jag kan sitta otaliga timmar och se hans föreläsningar och en absolut favorit är hans föreläsning om begreppen kärlek. Detta är en timmes lång föreläsning om romantisism där han har en perfekt balans mellan humor, fakta av historia och mänsklig psykologi. Om du har en timme över, eller inte vet vilken film du vill se kan jag rekomendera denna!
 
 
Han är även grundaren av YouTube-Kanalen "School of life" liket är en klar YouTube-favorit hos mig, där han genom 5 minuter långa små videor ställer många tankeväckande frågeställningar utan att ge dig ett "absolut" svar, och lämnar dig där för tolkning och reflektion. Här är ett smakprov på en av hans många små videor från hans kanal School of Life:
 
 
De har även en hemsida där man kan djupdyka ner i vad de kallar "emotional intelligence" eller känslomässig intelligens.
 
På deras hemsida förklarar dom School of life såhär:
"The School of Life is a global organisation dedicated to developing emotional intelligence. We apply psychology, philosophy, and culture to everyday life. "
 
https://www.theschooloflife.com/
 
, Inspiration | Alain De Botton | |
Upp