Influenser: Paulo Coelho

Paulo Coelho var en av mina första favoritförfattare. Jag var runt 15 år när jag läste Alkemisten första gången och den ändrade mig helt. Jag älskar sättet man får följa små historier, likt sagor för att sedan dra sina egna slutsatser om sensmoralen. Skulle jag tipsa om en bok är "Alkemisten" ett enkelt val då den både är lättläst och fångande, samt inte alls tjock eller på många sidor. En relativt enkel saga om en pojke och hans livsöde. Boken är lite flummig, precis på det sätt jag gillar, nästan lite religiös men inte riktat till någon specifik gud. Jag kommer forfarande ihåg mina favoritstycken ur boken.
 
"Vi är rädda att förlora det vi har, det må vara våra liv eller det vi har odlat. Men denna rädsla utplånas den dag vi kommer till insikt om att vårt livs historia och världens historia har skrivits av samma hand"
 
Detta citat visar på vilken typ av bok och vilken typ av språk som används. För mig är detta ren glädje att höra detta, jag bara njuter helt och fullt när jag läser denna bok.
 
Jag har läst en del andra böcker av honom, men eftersom han skapat en så fantastisk bok som Alkemisten går tyvärr ingenting att "toppa" denna, samt att förväntningarna på honom blir för höga. Jag ställer mig nöjd och ger honom respekt av att ha skapat ett mästerverk.
 
 
Inspiration | Alkemisten, Bokrecension, Paulo Coelho | |
Upp