Influenser: Omgiven av idioter - Thomas Erikson

Boken "Omgiven av idioter" kan väl ingen ha missat år 2018 eftersom boken fick ett sådant mottagande. Även om jag inte är så stort fan personligen av boken, då den för mig är överpedagogisk och jag anser att man kan korta ner huvudbudskapet till 10 sidor så är den fortfarande så fruktansvärt bra - varför? Jo för att den just poängterar värdet med att förstå att människor är olika och kan uppfatta saker olika. Något som vi överlag är dåliga på att förstå och reflektera över.
 
Därför är dagens Influenser Thomas Erikson, författaren till boken "omgiven av idioter". Han har faktiskt medverkat i framgångspodden där han går igenom kärnan av boken för er som inte känner er tilltalade av att läsa boken så kan detta podavsnitt ge er en inblick och ni kanske blir sugna på att läsa den efter detta.
 
https://podtail.com/sv/podcast/framgangspodden/146-lar-dig-hantera-olika-manniskor-omgiven-av-idi/
 
 
Bild från bokus
 
Inspiration | Omgiven av idioter | | Kommentera |

Medveten: Mejla med god ton

Sociala medier i all ära, och är värdig många inlägg, men nu ska vi tala om mejl. Någonting som är känsligt för många och när jag var ny inom management förstod jag mig inte riktigt på hur man skulle bete sig inom mejlande.
Jag har alltid velat ha en avslappnad känsla men hård vid behov. Därför mejlar jag ofta namngivet, exempelvis "Hej Jacob" när jag börjar ett mejl, vilket kan ge mottagaren en bra känsla då jag memorerat namnet på avsändaren och inte bara hafsat igenom mejlet snabbt.
Jag mejlar även snabbt tillbaka även om jag inte kan ge besked, exempelvis "Jag återkommer när jag vet mer" etc. för att ge en betryggande känsla att jag mottagit mejlet och jobbar på att återkomma. Tänk själva om ni beställer någonting men inte får en orderbekräftelse? När skulle ni ge upp och mejla kundtjänst för att "dubbelkolla" att de mottagit beställningen?
Jag brukar även hålla tonfallet i mejlet relativt neutralt vilket jag då menar att jag ofta undviker smajlgubbar eller skämt då det lätt kan verka oprofessionellt eller kanske inte förstås om det inte är en väldigt nära vän.
Jag försöker ha ett sakligt språk, men är också noga med att inte stressa ihop ett svar då det lätt kan framstå otrevligt, "återkommer. /A" känns inte lika varmt och ger inte lika bra vibbar som svaret: "Hej Jacob, tack för din input, Jag kollar upp detta och återkommer till dig så fort jag fått svar, ha en trevlig måndag! Mvh Amanda"
 
Hur mycket tankeverksamhet brukar du lägga ned på att formulera dina mejl?


(null)

Självmedveten | Mejl | | Kommentera |

Influenser: Isabella Löwengrip - Blondinbella

Isabella Löwengrip eller "Blondinbella" är en enastående inspirationskälla. Hon har gått från att vara en tonårsbloggare till mång-företagare och investerare med så många projekt att det nästan inte går att räkna. Klädmärke, skönhetsmärke, tidning, blogg, investeringsbolag, författare, poddare... nämn något hon inte har gjort, det är nog enklare. Förutom att ge god insikt i hennes vardag har hon även genomfört många bra föreläsningar. Hon är en stor inspiratör och har vart det genom hela mitt liv. En riktigt bra förebild på många sätt genom sin envishet, sitt driv och positiva tankesätt om att hon minsann inte är något offer eller förlorare!
 
Jag är en stark hejjare för team löwengrip, Go bella!
 
http://www.isabellalowengrip.se/
 
 
 
 
Inspiration | Isabella Löwengrip, blondinbellaen | | Kommentera |
Upp