Medveten: Hur för du dig?

D
u har hört det förr, men vi säger det igen: Sträck på dig!
Varför ska det vara så viktigt att hela tiden tänka på hållningen? Mjo, bland annat för att det kan säga en hel del som dig (vilket i vissa fall kanske inte ens stämmer?)
 
Kroppshållning och hur du för dig, går och sträcker på dig kan nämligen ge ifrån sig subtila små signaler som kan vara avgörande mellan om du upplevs harmonisk eller sensuell (ofta långsamma, graciösa rörelser med djup ögonkontakt) eller lite mer stressad (snabba, plötsliga och "okontrollerade").
 
Lägger du märket till det i exempelvis filmer? Sättet karaktärerna rör sig berättar så mycket om dem så vi tycks oss "veta vilken typ av person det är - nörden, hjälten, den sexiga eller den klumpiga".
 
Men hur för du dig själv? Har du tänkt något på det?
Vilken karaktär i en film skulle du upplevas som från åskådares perspektiv?
 
 
 
 
Självmedveten | Hållning, kroppsspråk | | Kommentera |

Influenser: Petter Stordalen - Min hemlighet bokrecension

Petter stordalen är en entreprenör och om du inte vet vem han är kan jag enkelt citera från hans egna bok "Min hemlighet":
 
"Jag heter Petter Anker Stordalen. Jag gick från att vara Norges bästa jordgubbsförsäljare till att bygga upp en av Skandinaviens största hotellkoncerner. Idag har vi 180 hotell och 13 000 anställda."
 
Detta sätter tonen för vilken sorts bok detta är, på ett sätt en sorts självbiografi, men den är väldigt fokuserande mot hur han själv gått till väga för att skapa framgång. Jag fann boken väldigt motiverande och inspirerande även om det mesta i boken var relativt logiskt, så kan det vara skönt att få en liten påminnelse om hur du startar, vågar satsa och hur du förhandlar på bästa sätt. Många bra knep inom bland annat förhandling och hur man ska tänka när man startar ett eget företag.
 
 
Jag har även lyssnat på framgångspoddens avsnitt med Petter och sett några intervjuer med honom där han återkommer till många punkter som återfinns i boken. Jag slås direkt av hans öppna sinne för att inte vara rädd att dela med sig av den erfarenhet han skaffat sig genom åren vilket för mig gör honom till en bra entreprenör. Han är inte rädd för att någon ska ta hans idéer, för han vet att det handlar om dig och din egna inställning och driv, och om du inte tar till dig det han skriver eller har en bristande vilja eller motivation kommer du inte kunna skapa det han gjort. En mycket inspirerande bok som är lättläst, jag tror jag läste ut denna på en dag då den inte heller är på så många sidor.
 
Vad väntar du på? Spring och köp eller nej förresten, gå till biblioteket och låna!
 
Inspiration | Bokrecension, Petter Stordalen, min hemlighet | | Kommentera |

Medveten: Lyssna! men inte till orden - kallprat

 
Hur mycket lyssnar du på andra? Lyssnar du på vad de säger eller tänker du bara på vad du ska svara medans de talar? Jag är personligen helt förbluffad över hur lite folk lyssnar nu för tiden. "Jag jag jag".
Jag kanske inte är den som ska tala, jag har ju denna plattform för att få ut mina tankar och åsikter, men jag brukar i "vanliga livet" lyssna och verkligen försöka ta in vad personen säger, eller snarare vad syftet med konversationen är.
 
Ibland kan man lyssna utan att se till orden, utan bara till syftet med konversationen.
Vad vill personen mig?
Skapa kontakt? Fråga en genuin fråga? Nyfiken av mig? Vänlighet? Tacksamhet?
 
Om du träffar en kollega som du enbart träffat en gång tidigare och hen säger "hej! hur var helgen?" betyder det att personen verkligen vill veta vad du gjort i helgen? antagligen inte. Gör detta kollegan till en dålig människa? nej verkligen inte, tvärt om. 
För om du ser till syftet med meningen så säger personen "Hej, jag visar mig vänlig mot dig genom att försöka visa ett intresse för digg, snäll kommentar som kräver interaktion"
varpå du kanske svarar något i stil med "jotack, helgen var bara bra. Var ute på bio, hur var din helg?" då du egentligen säger "Jag tar emot din vänliga kommentar och visar vänlighet tillbaka genom att svara och ge tillbaka frågan"
 
Detta är ett sätt jag ofta betraktar på håll och ställer mig frågan - vad försöker personen egentligen säga till mig under alla ord? Detta kanske låter jätteflummigt men ack vad intressant jag tycker det är!
 
Så nästa gång du funderar på vad "kallprat" är bra till och tänker gå iväg utan att säga något, kom ihåg att detta kan ge dig och din persona subtila "goda vibbar".
Du vet när du får en känsla "jag gillar den där personen, jag vet egentligen inte varför för jag har aldrig riktigt pratat med hen" då är det antagligen via bland annat goda intensioner som skickats genom bland annat kallprat där syftet är att visa att du är vänlig.
 
Lyssnar du på vad personen säger, eller vad personen försöker säga?
 
 
 
Självmedveten | kallprat | | Kommentera |
Upp