Mina tankar om: Spotify

Jag fascineras verkligen över utvecklingen av teknik och internet.
Jag är uppväxt under sociala mediers uppväxt och det fanns MSN och lunarstorm när jag var yngre. Man ringde till internet och jag fick bara vara inne på tjockskärmsdatorn någon timme efter kloockan 18 för då var det billigare. Musik och film på nätet var bara att glömma, men ibland hade en kompis köpt en skiva och kunde överföra filen till en slags MP3 som han kunde skicka till mig via MSN så jag kunde ladda in denne in i min Ipod. Spotify var revolutionerande men revolutionen glömdes snabbt bort trots att detta bör fått något slags nobelpris i kreativitet och möjligörande. Tanken är ju helt fantastisk, men vi ser det idag som någonting naturligt och nästan som en slags mänsklig rättighet att ha ett spotifypremium-konto. Finns det ens skivor kvar?
 
Varför talar vi inte mer om Spotify eller Netflix och den fantastiska möjligheter som denna typ av plattformar möjliggör? Hur kan vi så snabbt glömma dessa enorma förändringar som möjliggör och föränädrar ditt musiksinne, musiksmak och breddar dina musikpreferenser?
För bara några år sen fick du enbart möjlighet till musik via radio, skivor och influenser från omvärldens smak av musik, medan nu plötsligt är valet helt till dig. Det är otroligt när man tänker på det, är det inte det?
Hur har spotify påverkat dig?
 
 
 
Personligt | Revolution, Spotifyi | |
Upp