Mina tankar om: Filip och Fredriks podcast

Detta kanske blir ett lite annorlunda reflekterande inlägg, för det kommer handla om Filip och Fredriks podcast men kan även appliceras på Alex och Sigges podcast eller kanske egentligen alla podcast? varför jag just valt Filip och Fredrik är på grund av formatet av deras episoder. De sitter och diskuterar med varandra, utan någon egentlig agenda (vad vi som lyssnare vet om). När jag frågar vänner om dessa podcast som har detta formatet får man ofta höra de mer negativt inställda personerna säga att de är "babbliga" eller att "man orkar inte lyssna" eller att de "tappar tråden" etc.
 
En intressant tanke som väcktes hos mig här om dagen handlar just om hur värdefull jag faktiskt kan tycka att denna podcast är. Jag lär mig ofta någoting från dessa podcasts, men självklart var det också en vanesak att lyssna på två personer talandes med varandra utan att förstå min närvaro i det hela.
Det var enklare för mig att lyssna på podcasts som hade något slags syfte, så som framgångspodden vars syfte är att intervjua en gäst, eller någon dokumentärpod eller kriminalpod.
 
Det jag tror är det positiva med att lyssna på dessa poddar där två människor bara diskuterar, förutom att det ofta finns ett underhållningsvärde såklart, är just att man lär sig omedvetet tålamodet att lyssna. För under dessa sessioner kan du inte bryta in och kasta dina åsikter över dem, du kan inte heller spola förbi för du vet inte riktigt vad som komma skall och du vill inte tappa tråden i vad de säger. Jag tror nämligen att det är någonting vi alla borde träna oss i, nämligen att lyssna, vilket vi i regel blivit sämre på. Nu för tiden känns det som att vi enbart sitter och tänker på vad vi själva ska svara istället för att ta in och verkligen lyssna på vad den andra personen säger.
 
Därför vill jag ge tummen upp till Filip och Fredrik, inte bara för deras roliga och underhållande innehåll i podcasten, utan även för att de lär folk ha lite tålamod helt enkelt.
 
http://www.filipandfredrik.com/sv/pod/
 
 
Personligt | Filip och Fredrik, Lyssnao, Podcastc | |
Upp