5 sätt att spara in pengar på böcker

Jag älskar böcker och läser mycket. Däremot finns det vissa sätt för mig att hålla kostnaderna nere, hålla bokhyllan fri från böcker som jag inte vill läsa igen och samtidigt få bra läsupplevelser. Här är mina 5 bästa tips på hur man kan spara in pengar på böcker inkl. kurslitteratur.
 
  1. Låna! - Biblioteket är kanske mest uppenbara tipset är just att låna böcker, du kan ofta se om det finns i lager via dess hemsida. Fråga och låna även av andra, du kan fråga kollegor och vänner efter böcker, även om det är en specifik bok du är ute efter skadar det inte att fråga, det är en bra konversationsstartare när man inte bara vill prata om vädret om inte annat!

  2. Köp begangnade böcker - om du letar efter någon specifik bok kan det finnas på nätet, många sidor säljer begangnade böcker, bland annat bokbörsen, och vill du bara ha något nytt och har tid att kolla in utbudet  finns det pockets för närmare 5-10 kronor på loppisar och second hand.

  3. Ge bort böcker - Ge aktivt bort de böcker du läst och inte kommer läsa igen, i alla olika presentformer, även middagspresent istället för blommor. Det känns mer personligt och ni kan ha någonting att diskutera runt middagsbordet.

  4. Sälj dina böcker - våga sälja dina böcker istället för att stapla dom på hög. Det behöver inte vara dyra och det kan vara via nätet eller över ett loppisbord, men ta chansen att tjäna lite extra på att hålla efter de böcker du inte längre behöver.

  5. E-böcker är det nya svara! Investera i en läsplatta eller iPad och ladda ned dina böcker. Gratis från bibliotek eller för en mindre avgift på tillexempel nextstory vilket är perfekt för dig som läser ofta och mycket.
 
Ekonomi | Bok, Böcker, Spara | |
Upp