5 sätt att få ihop pengar snabbt

Har du tidspress eller vill spara till någonting specifikt? Snabna cash utan hela råna-skjuta-knark-grejjen? Då tänkte jag ge dig 5 tips för att få pengar snabbt! Dessa tips är bra för att få till en stor summa snabbt, men som man kanske inte orkar upprätthålla under en längre period, att investera i aktier kan ofta behöva tid för att växa till sig medan tillexempel ett extrajobb kan bli för påfrestande om man redan arbetar heltid.
 
  1. Extra jobb- ett extrajobb kan låta överväldigande, men det behöver inte vara jobbigare än hundvakt, snöskottare, trädgårdsarbete men kan såklart handla om helgarbete inom tillexempel restaurang, café, bio, telefonförsäljare mm. Från statist till att arbeta med undersökningar hemifrån.

  2. Hyr ut - Har du en soffa, eller kanske till och med ett extra rum som du kan hyra ut? En inneboende eller AirBnb kan vara en bra inkomstkälla för att snabbt få in lite extra klirr i kassan under en period. Kanske har du någonting helt annat du skulle kunna hyra ut? Ett speciellt verktyg eller kanske bilen under en period?

  3. Sälj - tråkigt kanske, men effektivt. Sälj av det du inte behöver eller använder för tillfället. Du kanske till och med kan sälja TVn, du kollar ju ändå alltid på datorn? Eller dom där märkes-skorna som faktiskt inte var så bekväma. 200 kronor hit och dit kan bli väldigt mycket, med lite hjälp från till och med Facebook kan man sälja av otroligt mycket, utan att ens betala annonskostnader.

  4. Strama åt utgifterna - Detta är egentligen den största punkten, och självklart är den lite självförklarande. Ett väldigt sant citat är just att det spelar ingen roll hur mycket du tjänar, enbart hur mycket du spenderar. Att göra upp en bra budget är avgörande för hur mycket pengar du kommer sluta upp med. Kanske du börjar ta med matlåda till jobbet varje dag och begränsa inköpen av konsumtionsvaror och utekvällar. Du kan till och med pausa alla möjliga utgifter för en period: pausa spotify, netflix, gymkort etc.

  5. Lån av en vän - Jag gillar egentligen inte att ge tipset att låna. Däremot är det ett sätt att snabbt få in lånade pengar om du verkligen behöver pengar på en gång. Jag kommer skriva mina tankar på hur jag tycker man lånar mer smart, men det är för framtiden. Om du känner att du är i behov av ett lån kom ihåg att försöka låna av en vän eller familjemedlem, håll dig långt ifrån smålån och fenomenet sms-lån!
Ekonomi | Ekonomi, Inkomst | |
Upp