Influenser: TED Talks

Hur har jag kunnat glömma nämna detta?! Hur hände detta?
Jag har tipsat om så många YouTube-kanaler men en absolut favorit har jag inte alls nämnt och det är ju självklart Ted Talks! TED talks är ingen speciell person men det är en plattform för talare med inspirerande idéer värda att dela.
TED Talks gör dig nästintill aldrig besviken när du behöver en tankeställare eller tankenöt att spinna vidare på och även om ämnet som talarna berättar om vid första anblick inte berör dig eller dina intressen gör deras inlevelse och kunskap lyssnarna att engagera sig.
 
TED Talks är perfekta att dra på i bakgrunden när du fixar dig på morgonen eller innan du ska gå och lägga dig på kvällen för att varva ned. Du lär dig någonting nytt varje gång och om du mot förmodan skulle få slut på TED Talks finns även TEDx vilket är en variant som dock inte är lika kvalitéetskontrollerade, så talen kan variera, men de är ofta väldigt bra dom också och jag har lärt mig otroligt mycket via både TED och TEDx samt stött på personer som talat som kommit att förändra mitt liv då de fångat mitt intresse och fått mig att söka vidare. Här är några axplock på de olika ämnen som kan beröras.
 
 
 
 
Så gå in på YouTube NU och följ för nya idéer varje vecka!
Inspiration | Ted Talks | | Kommentera |

Medveten: Din lukt kan höja eller sänka dig

Parfymer, svett, unket, färskt, blommor, sommarregn alla har någon form av relation till olika lukter. Jag har några parfymer som jag använder och som jag tycker luktar gott. 
Jag har även läst lite om just dofter och dess inverkan på förhandling och försäljning. 
 
Det sägs i alla fall att Pressbyrån har sina ugnar utformade på ett speciellt sätt så att nybakta-kanelbulle-doften ska sprida sig runt om så att försäljningen ska öka genom att locka in kunder. Har även hört att det finns "kanel-bulle-doft" på sprayburk...?
Som vi redan diskuterat tidigare - du är din egen produkt och du är din egen försäljare.
 
Vilken doft assosieras du med? Billigare märken, välkända märken, okända märken, nya spännande svåra dofter som ingen verkar känt förut, välkända parfymer som används av mång a andra? Har du samma parfym jämt? Känner man igen dig på grund av din doft? Eller luktar du.... svett?
 
 
Självmedveten | Doft7, Parfym | | Kommentera |

Influenser: The Financial Diet

The Financial Diet är en YouTube-kanal som diskuterar ekonomi vilket kan vara fantastiskt om man är nybörjare. Jag måste motvilligt erkänna att jag börjar växa ifrån kanalen då jag hört många av tipsen nu och känner mig lite nördigt bra på att budgetera, planera och investera. Jag har gjort bra finansiella beslut och har såkallat "fått in tänket". Jag har även aldrig haft problem med pengar utan har alltid vart van med att exempelvis spara.
 
Jag vill ändå tipsa om denna kanal då många av tipsen är bra, samt är mycket bättre att slökolla på i bakgrunden än "ex on the beach" tillexempel... ehe... 
Jag kollar ju i och för sig inte ens på tv och därav blir det mycket youtube, och det bästa med youtube är just att du styr innehållet själv, men ibland kan fantasin tryta och då kan det vara bra att få lite inspiration med bland annat hur man kan tänka när det kommer till pengar.
 
 
 
 
 
Inspiration | Ekonomi, The Financial Diet | | Kommentera |
Upp